Regelmatig krijg ik de vraag : ik ben op zoek naar een nieuw maatje, heeft u een leuk paard te koop? Leuk dat iemand op zoek is naar een paard maar ja, ook wel een heel open vraag! Dus dan start mijn wedervraag; wat zoek je in je toekomstige paard. Vervolgens krijg ik dan ook regelmatig een hele waslijst aan wensen. Betrouwbaar, makkelijke tölt enz.

Maar waar het mij om gaat is om meer te weten te komen over wat je echt wil met je paard. Wie gaat hem rijden, wat heb je nodig, en een hele rits vervolg vragen.

Ook daar kunnen mensen vaak een goed antwoord op geven.

Maar dan komt er vaak een vraag waar langer over nagedacht wordt: want – wie ben jij als ruiter? Waar liggen jouw uitdagingen en waar ligt je kracht? Poeh, daar vraag je me wat, hoor ik dan regelmatig. Of: daar moet ik even over nadenken!

Top dat je dat gaat doen! Ga maar nadenken over wat je nou echt blij maakt. Wat wil je doen samen met je paard en wat voor een type paard past bij jou (als mens) en wat is daarmee een mogelijke fijne match?

Ook ik heb uitdagingen hierin voor mijzelf! En door net wat dieper te gaan kijken en luisteren naar mijn initiële gedachte; in mijn geval – ik wil weer wedstrijd rijden – te kijken of dit werkelijk het belangrijkste is, hoe ik dit meen te willen gaan doen. Wil ik een jong paard opleiden? Waar word ik dag dagelijks blij van? En waar liggen mijn eigen uitdagingen.

Een paard kopen is een verbintenis aangaan, met jezelf, je dromen, je wensen maar vooral met een paard wat bij deze wens past. Zodat het paard ook gelukkig wordt/blijft.

Voor mij is dit onlosmakelijk verbonden met liefde. Liefde voor het dier en liefde voor mijzelf. Want hoe teleurstellend kan het zijn wanneer je niet de juiste match bent met je paard.

Wil jij met mij hierover in gesprek omdat je op zoek bent naar een eigen paard? Of omdat je tegen uitdagingen aanloopt met je huidige paard? Dat kan! Ik biedt trajecten aan in het vinden van het paard wat bij jou past en trainingen in het vinden waar je mogelijk in communicatie vastloopt met je paard.