Time flies and so do I sometimes!

Het is al weer een hele poos geleden dat ik een BLOG heb geschreven zie ik! Augustus van dit jaar. Dus hoog tijd om weer eens in mn toetsenbord te klimmen (de uitspraak in de pen klimmen klopt niet echt meer). En waar ben ik de afgelopen maanden dan zo druk mee geweest? Met o.a. mijn opleiding Masterson Method, een opleiding die ruim een jaar duurt en waar ik steeds verder duik in ontspanningstechnieken en daarmee ook in de anatomie van het paard. Masterson Method wordt vanuit het engels omschreven als ” Beyound Massage” daar het technieken zijn die creëren dat het paard spanning los laat in zijn lijf en daarmee weer ruimte genereert want ja.. alles in het paard is verbonden. Loop je tegen een uitdaging in beweging aan bijvoorbeeld aan de voorkant van je paard, dan kan het goed zijn dat er een blokkade is op een heel andere plek in het paardenlijf. En wat is nou zo fascinerend aan MM? Waarom kies ik voor deze methode? Omdat je altijd kijkt naar wat het paard aangeeft. DAAR IS HIJ WEER! We werken vanuit de taal van het paard. Het is een prachtige zachte techniek waarbij de leidraad is dat je let op de signalen van het paard; wat geeft het paard aan. Wat zie ik en waar loopt de klant tegenaan? En de puzzelstukjes vallen zo vanzelf op zn plek. Dat wat ik tegenkom in mijn onderzoek bij aanvang van de behandeling en wat de eigenaar aangeeft en in de behandeling, alles is connected. SUPER LEUK!

En dan vliegt de tijd! Maanden schieten voorbij. En heel soms…(gelukkig niet tijdens een MM behandeling maar gewoon tijdens een les die ik gaf) vlieg ik ook wel eens. 🙃 want werken met paarden heeft ook z’n uitdagingen zeg maar. Afgelopen Februari werd ik omver gelopen door een combinatie. HOE DAN? Ik stond met een fiets tussen mijn benen omdat ik mee ging op de fiets tijdens de les, dus ik was niet in staat om even snel weg te stappen toen de ruiter even niet oplette en de juf omver liep. Het was op zich niet heel ernstig; ik raakte uit balans en viel op mijn rechter bil. Maar ’s avonds merkte ik dat ik toch wel last had van (wat ik dacht) mijn stuitje. En tja… pijn aan je stuitje … dat duurt over het algemeen gewoon lang. Ik dacht een maand of 6 dan moet het toch echt wel beter gaan toch? Nou hebben jullie wellicht gezien dat ik het afgelopen jaar ook heel actief ben met essentieële olien van DoTerra? En laten we daar nou een prachtig product hebben! De DEEP BLUE RUB is een fantastisch product een soort creme die nou precies bijdraagt aan dit soort problemen! Een pijnlijke plek smeer ik gelijk in met deze creme! Wat er allemaal in zit? Dat kun je lezen in mijn webshop waar je dit product ook kunt vinden. https://www.orkulind.nl/shop-6

Dus ik smeer me suf,

en ben in contact gekomen met een revalidatie kliniek in Drachten waar dit soort klachten veelvuldig goed kunnen worden behandeld. Het bleek niet mijn stuitje maar mijn onderste wervel die een tik had gehad waardoor ik pijn bleef houden in het gebied van het sacrum. De meneer is er een met een rubber hamer en die heeft hier en daar ook een tik gegeven (nadat hij eerst met een pen – hij wel – mijn rug in een soort puntjes -art heeft gemaakt) zodat mijn wervels weer recht staan. En de bandjes weer kunnen ontspannen (en daar helpt de Deep Blue me nu mooi weer mee verder!) en mijn lijf weer op zoek is naar balans.

Dus ja…Time Flies … and so do I sometimes 🤣