Deze eerste week van het nieuwe jaar, een jaar met nieuwe energie hebben Guus en ik “vakantie”.

Wat wij heel goed kunnen is samenwerken (zo hebben we elkaar ruim 30 jaar geleden ook ontmoet!) en de handen uit de mouwen steken doen we dan ook júist weer tijdens … een week vakantie! 😂😂

We zijn dan lekker bezig met steeds weer een “projectje” 😜 … ik ben wel vaak de “aanstichter” 🙈

Projectjes zijn altijd om iets te creëren wat weer rust geeft, bijdraagt aan welzijn voor mens en dier want ja, die zit hier diep geworteld!

Het project van deze eerste week is onze kelder leegtrekken! Dit is een prachtige ruimte van 10 x 10 meter waar je over de jaren heeeeeel veel spullen kunt neerzetten 🫣. Járen geleden hebben we deze al eens spik en span gemaakt omdat DE BAND daar elke zondag kwam oefenen. Mán wat een lol hebben we gehad met die 5 mannen hier! Fantastisch! Het archief van kantoor stond er (nadat we ernstig gingen inkrimpen met de zaak in 2009 ongeveer). Maar..ook kinderen die volwassen worden, van kamers naar huis verhuizen/samenwonen of naar het buitenland vertrekken vinden onze kelder een úitstekende plek om bank, barkrukken, glaswerk, gewichthef zooi, etc etc achter te laten.

Dus.. er ligt genoeg om op te ruimen/te verkopen/weg te geven! En Guus heeft inmiddels “vrienden ” bij de milieustraat hier geloof ik 😂. “Zo zo.. dat ruimt lekker op hè! ” hoorden we vanochtend om 8 uur aldaar.

En al struinend door de spullen kwam ik oude diploma’s tegen, novelle systeembeheerder en WP en DOS, mijn werk van toen ik mode ontwerpen studeerde aan de HKU, fotografie werk, tekeningen. Brieven uit onze tijd dat wij in Nieuw Zeeland woonden, Dat was allemaal van zo’n 30-35 jaar geleden.

Time flies.. en tegelijkertijd.. wat is tijd?

En dan terug naar het NU! De kelder 😁, want waarom willen we die leegscheppen?

Om daar weer nieuwe workshops te kunnen geven. Het is zo’n mooie ruimte om weer te kunnen inzetten functioneel.

Demi start morgen met een opleiding voor yoga docent naast haar werk in het ziekenhuis om te kijken of ze dit leuk vindt. Ze vind lesgeven sowieso heel leuk dus ik hoop enorm dat we de ruiter yoga weer leven in kunnen blazen! En over blazen gesproken.. ik start volgend weekend met een cursus tot AdemCoach.

Uiteraard ook weer als aanvulling van mijn werk met mens (en paard), om oa Blokkadevrij te kunnen bewegen met je paard! Hoe fijn is het om lenig te zijn aan de buitenkant en stabiel en tegelijkertijd vrij aan de binnenkant!

Om belemmeringen in het lijf of spanning/angst te kunnen loslaten.

Mooi werk 😉 in mijn praktijk Orkulind, in “de praktijk” bij Frá Loar met mijn paarden en met mijn cliënten en paardenmensen.

Een mooie start van 2023, heerlijk om ruimte maken voor nieuwe ontwikkelingen.

Ik wens jullie ook ruimte toe om je te mogen ontplooien tot dat waar je hart blij van wordt dit nieuwe jaar.

Liefs, Jamila