Want hé, voor alles is een eerste keer, en hoe leuk is het om te ontdekken hoe je iets nieuws gaat ervaren!

En soms is het ook best een beetje spannend toch? Een eerste keer op een paard, weet jij nog hoe dat voelde? Was je blij, of een beetje angstig? Mogelijk was het wel een beetje van allebei of nog veel meer. Emoties spelen immers altijd een rol bij dat waar je hart sneller van gaat kloppen. Maar hoe je het aanvliegt.. dat is aan jou! En zo komt er voor ons een eerste keer een wedstrijd hier bij ons op het erf!

HOE LEUK IS DAT!!

Wij kijken er heel erg naar uit en hopen op een fijne dag met enthousiaste deelnemers, mooie paardensport voor jong en oud(er). Dat wij ook dat kúnnen faciliteren waar veel mensen maar ook paarden blij van worden. Dat gaan we dus beleven 🙃. Voor veel van mijn lesklanten is het dan ook de ALLER EERSTE KEER dat ze een wedstrijd zullen gaan rijden. WOEH… en dat is best een dingetje zeg maar. Gisteravond opende de inschrijving en alleen het inschrijven is al iets om over na te denken en zeker wanneer je dit nog nooit gedaan heb. Voor de meeste mensen is het al gelukt zien we en voor een enkeling is het nog even stoeien met aanmelden maar ik heb vertrouwen dat het helemaal goed gaat komen. Rik Mens, ons aanspreekpunt voor deze wedstrijd die onder de vlag van Midgard georganiseerd wordt is ook steeds paraat voor vragen (ja ook op de vrijdagavond, super lief) en Isabella “zij die het vlammetje aangezet heeft” heeft met haar enthousiasme ons binnengehaald voor deze primeur op 15 April hier op ” Het Loar” in Vaassen. Vandaag heb ik mijn lesdag waar een stuk theorie ook in aangeboden wordt, afgestemd op ALLES RONDOM DE WEDSTRIJD. Wat neem je mee, hoe werkt het, wat zijn de proeven, waar mag ik rekening mee houden, wat is de exacte proef omschrijving en …grappig genoeg een van de eerste vragen was… ” wat moet ik aan?” 🤣 heerlijk! Ik hou ervan.

We hebben de theorie doorgenomen, mooie filmpjes gekeken van de verschillende proeven, en vanmiddag een les ge!aan alsof ze een proef reden. Hoe rij ik in, hoe lang rij ik in, waar let ik op, mag ik zelf weten in welke volgorde ik de baan in ga en …. heel belangrijk, ook al vind ik het spannend, je blijft altijd lachen naar de jury! … en blijft in contact met je paard! Want wedstrijd rijden … is gewoon een meet-moment – waar ben ik op dit moment met mijn paard? En het is vooral FUN!

Ook voor mij en mijn nieuwe paard Topás is het een aller eerste keer op wedstrijd. Voor hem is het zelfs de aller aller eerste keer op wedstrijd, en hoe dan ook… ik ben super enthousiast om dit avontuur met hem aan te gaan. Kijken of we kunnen blijven afstemmen op elkaar, of onze communicatie helder kan blijven. We hebben het nog nooit gedaan…. dus ik denk dat we het wel kunnen 😉

en nu… er zijn nog 13 plekken vrij zag ik net, dus … wil jij ook meedoen? Twijfel je nog een beetje? Ik help je graag, dan spreken we een lesje af. Voor nu heel veel plezier met je voorbereidingen en bij twijfel… kijk dan nog maar eens naar de titel en voel maar of je veilig en vrolijk gewoon mee kunt komen doen.

Liefs, Jamila

ps: Onze prachtige baan is echt een fijne baan om op te rijden. Hij is goedgekeurd voor kwalificatie voor alle B baanproeven behalve de F2 ivm de nieuwe guidelines voor wedstrijd locaties.