Wat is jouw begin van 2022?

Mijn start is het afronden van mijn opleiding Medische Basis Kennis – Psychosociale Basis Kennis deze week.

Na een jaar mag ik deze week de laatste 2 lesdagen volgen van deze toch wel heel gave opleiding. De reden dat ik deze opleiding begon was omdat “ mijn behandelingen“ in mijn praktijk Orkulind dan declarabel zouden zijn voor mijn clienten met een daarvoor geschikte verzekering. Maar… soms begin je ergens aan met een bepaalde idee ….en blijkt het uiteindelijk helemaal niet daarom te gaan maar was het een trigger om je daar te krijgen. 😉 Ik vond het een super leerzame opleiding, heel divers daar er door zoveel verschillende docenten (vaak artsen of mensen uit het werkveld) hebben deze journey tot een onvergetelijke bak met kennis gemaakt. Wat een mooie aanvulling in het werk in mijn praktijk om holistisch te kunnen werken met ook de basis aan kennis vanuit de reguliere geneeskunde.

Tjsa, soms begin je ergens aan omdat het universum je daarheen stuurt. Zo ook met Horse Speak. Toen ik 2,5 jaar geleden Wendy Murdoch hier had (specialist in houding en zit – balans – Feldenkrais expert) voor ruiters voor een 2 daagse Clinic, en zij hoorde dat ik gedragstrainer ben voor paarden, zei zij tegen mij, dan moet je Sharon Wilsie (en haar partner Laura) ontmoeten. Toeval bestaat niet, want wat bleek, 2 weken later waren Sharon en Laura hier voor het allereerst in Nederland voor een clinic die hier werkelijk om de hoek gehouden werd in Terwolde. Deze 4 dagen waren zo’n inspiratie en aanvulling voor mijn als gedragstrainer/paardenmens dat ik nooit meer zonder werk. Fantastisch om hun eigen taal te leren! Dank aan Charmaine dat ze deze clinic naar Nederland gehaald heeft!

Na deze 4 daagse zou ik in 2020 naar USA voor een week Horse Speak training. Maar ja.. er kwam een kink in de kabel voor wat betreft reizen dus …die zou vervolgens in 2021 plaats vinden. Ook in 2021 was reizen niet mogelijk naar dit land. Ik volgde wel de Horse Speak Club die elke dinsdagavond via Zoom te volgen was. Hier werden filmpjes ingestuurd en besproken voor wat betreft de paardentaal. Heel leuk en leerzaam maar na ruim een jaar merkte ik dat het een beetje op 1 niveau bleef. Gelukkig kwam daarvoor een oplossing en heb ik me vandaag aangemeld voor de jaar opleiding bij voor de Horse Speak Academy waar we op een dieper level ingaan voor wat betreft paardentaal.

De ene opleiding wordt afgerond, de volgende gestart. Ik geniet hier enorm van! Het steeds verder leren, verfijnen van mijn skills als trainer, als mens, als therapeut. En ik ben nog lang niet uitgeleerd. En gelukkig zijn vele teachers zo hard aan het werk geweest het afgelopen jaar dat er ook veel te leren is via online cursussen en opleidingen.

Soms zeggen mensen mij; je moet ook wel de tijd hebben om je skills in de praktijk toe te passen! En ja, dat klopt! Ik mag de tijd nemen om mijn vaardigheden ook verder te ontwikkelen door ze toe te passen, en dat doe ik dan ook.

Wat ik vooral wil is genieten van hetgeen er op mijn pad komt. Of het nou leren is, of trainen, lesgeven, paarden behandelen, mensen ontmoeten in mijn praktijk, het maakt niet uit. Ik hoef ook niet maar 1 ding te doen. Ik pak alles graag uit om te combineren.

Zo ook met de andere opleidingen/cursussen die gepland staan voor 2022. Ik ga nog een verdieping volgen voor Orkulind op het stuk van TCM (Traditional Chinese Medicine) wat ongetwijfeld weer een mooie aanvulling wordt voor mijn behandelingen in de praktijk.

Via Horse Speak kwam regelmatig de term langs: Masterson. En in 2021 kwam ik via een oud-collega in contact met Masja Fick. Zij heeft hier een paar dagen training gegeven in Masterson Method. Wat een fijne dagen waren dat! Mooi om te zien hoe de paarden hierop reageerden en Masja is een zeer lieve en open teacher, die een ieder gunt om te groeien in zijn of haar kennis in welzijn van de paarden. Het vervolg hierop staat ook voor 2022 in de planning; dat is dat ik de 5 daagse Masterson Method vervolg cursus ga volgen dit jaar in April. Hier kijk ik ook enorm naar uit. Masterson method is een mooie ontspanningstechniek voor paarden om stress los te laten. Ik zie het als een dagje wellness voor paarden. Ik pas dit toe bij mijn eigen paarden maar ook bij paarden die ik train, een prachtige zachte methode die behalve ontspanning en spannings-release ook nog eens werkt op souplesse.

Kortom, ik kijk uit naar 2022 en alles wat ik dit jaar weer verder mag leren, om ook weer te kunnen delen in Fra Loar of in Orkulind.

Waar kijk jij naar uit in 2022?