Gisteren ontvingen we de nieuwe hengsten catalogus voor 2022 waar dit jaar zowaar ook onze beide hengsten in vermeld staan!

Vorig jaar had ik geen idee dat dit boekje gemaakt werd (nee ik volg FB niet dagelijks en mis dus wel vaker aankondigingen) en toen deze al gedrukt was kreeg ik hem in handen. Dit jaar was onze hoefsmid Bas Cornielje zo awesome om mij hier nog weer even op te attenderen daar hij het nu wel gezien had, de aankondiging! Dank Dank lieve Bas!

Het was last minute werk maar… het is gelukt en het boekje ziet er prachtig uit!

Voor mij als fokker en voor Demi als mede eigenaar van een van beide hengsten is dat toch best iets bijzonders! Je eigen gefokte hengst die zo leuk is ontwikkeld dat je hem ook ziet als een potentieel goed vader dier wat fijne gave paarden voortbrengt met veel materiaal. EN….met fijne welwillende karakters naast gave beweging. Dat is voor mij als fokker wel van ontzettend grote waarde.

En dat is gelukt! Zowel Nædingur frá Loar als Atlas frá Loar zijn fijne paarden in de omgang, beleeft en fijn om te rijden en hebben prachtig gangenwerk. De een is nog wat priller qua leeftijd maar zijn eerste nakomelingen worden dit voorjaar verwacht, van de andere Nædingur hebben Demi en Matisse samen nu een nakomeling en die is ook erg goed gelukt!

Nædingur gaat onder supervisie van Demi volgende week vrijdag naar de eerste intake met Þordur, het plan is om hem dit jaar onder het zadel voor te kunnen laten stellen op de keuring. Ook weer spannend, en heel leuk natuurlijk, want hoe gaaf het paard ook is, het moet er wel allemaal zijn op het moment van de keuring. Durft hij zich te laten zien, hoe is de connectie met de ruiter in dit geval Þordur, waar mogen nog puntjes op de ´i´ gezet worden enz enz. We kijken er enorm naar uit! Ondertussen… genieten we elke dag van hem, zijn neef Atlas en van alle paarden op het erf 😉 want – in the end – wij worden elke dag blij van onze eigen fok en van alle andere paarden die hier samen met ons wonen op ons erf. Daar gaat het toch om, het dag-dagelijkse. Elke dag is er een kans op een WAUW moment, een moment van intense liefde en wat mij betreft ook van intense dankbaarheid dat ik mag werken en leven met hen, deze magische wezens.