Verkooppaarden

Neem contact met mij op met een zoektocht naar een paard. Ik heb in mijn netwerk of via klanten nog wel eens een paard voor aankoop beschikbaar. 

IS KLAAR VOOR EIGEN MENS!

Þórny frá Loar 

NL2020200044

V – Þórálfur frá Flagbjarnarholti IS2015181609
M – Nyjasta frá Loar NL2014200066
VM- Djákni frá Flagbjarnarholti IS2007181608

Gitzwarte solide grote merrie. Þórny heeft een open en nieuwsgierig karakter. Niet snel onder de indruk, koel in het hoofd. Ik schat in dat Þórny ca 1.40 meet. Moeder en vader zijn ook mooi qua maat. Ze wordt 19 Mei 4 jaar, en zal ergens dit voorjaar de eerste echte training krijgen. Ze kan meelopen aan halster, gepoetst worden netjes voetjes geven. Heeft een stukje buddy training gehad. Ze heeft veel laterale aanleg. Daar zij zo onverschrokken is, nieuwsgierig en open is het echt een harten-paard. Ze zoekt verbinding, geniet van aandacht. 

De prijs voor deze merrie is op dit moment €6000,- De prijs zal stijgen als ze in training gaat.
Bij interesse ben je welkom om voor Þórny langs te komen en te ontmoeten uiteraard.

Ninja fra Hesthúsi Metz FI2019216003 – 5 jarige merrie met top afstamming

Ninja is een nu 5 jarige merrie met als vader de topper Narri frá Vestri-Leirárgördum (schitterde op de WK in Berlijn in de F1). Ninja heeft vorig jaar een mooi hengstveulen gekregen van onze eigen hengst Atlas frá Loar en is dit voorjaar 2 maanden in basis training geweest bij Maaike van de Linden om het eerste stuk opleiding in vertrouwen als rijpaard te vinden. Ze is met Maaike meegeweest op buitenrit samen met een ander paard waar ze heel nieuwsgierig voorop liep. Ze heeft een  door Géraldine Vandevenne aangemeten bitloos hoofdstel daar we hebben gemerkt dat zij zich niet kon confortabel voelen met bitje, daar kreeg ze last van. Dus voor haar een passend (!) bitloos hoofdstel gevonden. Ze doet alles prima zonder bit. Is nieuwsgierig en open. Ze is fijn voorwaarts. Ninja haar tanden zijn gedaan voor aanvang training en ik heb haar behandeld met Masterson Method om haar mooi los te hebben in het lijf voor aanvang training. 
Omdat wij hebben besloten onze fokkerij in NL te stoppen (we hadden haar en haar vriendin AMA gekocht voor nieuw bloed in onze fokkerij) mag Ninja een eigen mens krijgen. Of misschien nog een mooi veulen te fokken. Dat is zeker ook een optie. 

Voor wie is Ninja een paard?
Voor de ruiter die graag samen met haar wil verder puzzelen. Vanaf de basis in rust gaan bouwen aan vertrouwen. Een ruiter die duidelijkheid in zachtheid kan geven. Ninja is heel open, nieuwsgierig, wil graag aan het werk. Is nog heel pril in haar opleiding. Ze is een keer of 7 meegeweest op buitenrit aan het eind van de 2 maanden training. Toen heeft ze hier bij ons thuis weer even een paar maanden paard mogen zijn. En het is nu een mooie tijd om haar vervolg training op te pakken. Het is ook een optie om haar verder te laten trainen bij Maaike als je zelf nog niet zo’n ervaren ruiter bent maar geen angstige ruiter bent en geduld heb. 

Ik kijk altijd naar wat voor het paard de beste match is, dus spreekt zij je aan? Stuur mij dan een bericht wie jij bent als ruiter en dan kunnen we mogelijk verder in gesprek.

Ninja meet ca 1.38 maar zal nog verder groeien (aldus ook Geraldine)

Prijs €8500,-ÁMA FRÁ HESTHÚSI METZ – FI2019216001

Áma is samen met Ninja (andere advertentie) op 1 jarige leeftijd uit Finland gekomen naar onze kudde. Eigenlijk waren beide merries gekocht voor mijn fokkerij daar zij zo’n mooie afstamming hebben. Met een vader als Narri frá Vestri-Leirárgördum – top 5 ganger zagen wij een mooie kans voor onze fokkerij met onze eigen hengsten. Áma heeft een mooi merrie veulen gekregen in 2023 van Nædingur frá Loar. Daar zijn we heel blij mee. Maar omdat ik het steeds lastiger vind om mijn paarden te verkopen uiteindelijk heb ik besloten te stoppen met de fokkerij in Nederland. Dus voor zowel Áma als Ninja betekend dat dat ze nu een eigen mens mogen krijgen die verder met hen wil. Áma is 2 maanden opgeleid door Maaike van de Linden die met haar de basis training heeft gedaan (zadelmak met vertrouwen, en mee op buitenrit in vertrouwen). Haar tanden zijn gedaan voor aanvang training en ik heb haar behandeld met Masterson Method. Ook voor Áma hebben we een hoofdoptoming laten aanmeten door Geraldine Vandevenne zodat ze een goed passend hoofdstel heeft als ze verkocht wordt. 

Voor wie is Áma een fijn paard? Eigenlijk voor eenzelfde ruiter als in de omschrijving van Ninja, een ruiter die een eerlijke rustige opbouw kan bieden, tijd neemt om hen te leren kennen. Geen angstige ruiter is en geen dominant persoon, daar ze beide ontzettend veel voor je willen doen, als ze het snappen en dat dit aangeboden wordt in heldere communicatie in zachtheid. Wat ze snapt, dat doet ze dan ook gewoon. 

Omdat ik altijd zoek naar een juiste match voor het paard vind ik het fijn om ook te weten wie jij bent als ruiter, wat jij zoekt. En is de match dan een mogelijke optie dan kunnen we natuurlijk een afspraak maken om nader kennis te komen maken. Ook voor Áma geldt dat het mogelijk is om haar in te zetten voor de fokkerij of om haar verder te laten opleiden (waar ook de optie is om dit bij Maaike te doen daar zij haar al kent).

Áma’s schofthoogte is nu ca 1.39, groeit nogsteeds. 

Prijs voor Áma is €8500