hengsten & diensten

Onze Hengsten

This image has an empty alt attribute; its file name is ruiteroppaard-1.webp

Næđingur frá Loar – NL2015100033 – (Foto: Krijn Buitelaar – Verden keuring)

Hoogst gekeurde hengst- 2022 in Nederland onder het zadel!!

Een zoon van Djákni frá Flagbjarnarholti IS200718160 x  Næla van ’t Ilperveld NL2010200118 een zeer beleefde hengst.

Is in mede eigendom van Demi Brummel die hem ook uitbrengt op wedstrijd. In 2022 is Nædingur begonnen aan zijn sportcarrière en deze combinatie is in 2022 op het NK kampioen geworden in de T5 en V3 met in de finales een 6.33 in T5 en 6.43 in de V3. Hun eerste seizoen hebben zij in Wortel afgesloten door een eerste keer starten in de sport B en behaalde hier In de V2 een 6.13 en T3 een 5.93. Hiervandaan kunnen zij de winter 2022/2023 weer mooi verder trainen om het wedstrijdseizoen 2023 weer verder te klimmen in hun sport resultaten. Een combinatie met echt de WAUW-factor.

Næđingur is een bijzonder elastische, atletische jongeman met een enorme will-to-please. Hij is zeer beleefd in de omgang en een plaatje om te zien. 
Hij is röntgonologisch goedgekeurd voor de fokkerij screening voor het NSIJP en ook het sperma onderzoek gaf een zeer gezond beeld van zijn vruchtbaarheid. 
Zie hieronder de keuringsresultaten in Verden waarmee hij een van de 2 hoogst gekeurde hengsten werd voor Nederland in 2022.

Hij zal in 2024 weer ter dekking staan via KI. Voor meer informatie neem contact op. (meer info volgt ook nog via deze site)

Atlas frá Loar – NL2017100073

Ter dekking vanaf voorjaar 2024 via KI.

Deze grote jongeman is een zoon van top-vererver Glotti frá Sveinatungu IS2002136610 x Nattrós van ’t Ilperveld NL2012200091.

Hij laat zich zien als een fijn paard om mee te werken. In de basis enorm stabiel met eveneens een zeer grote will-to-please. Atlas wordt momenteel gereden door Fabian Brummel en is in eigendom van Jamila Brummel.

Hij heeft zeer ruime gangen die hij allemaal laat zien. Elke keer werken met hem is een genieten als fokker. Trots op onze fokkerij. Atlas is in Utrecht geweest voor zijn vruchtbaarheid onderzoek en dat beeld was uitermate goed. Ook is hij vrij van Spat. Zijn eerste nakomelingen in 2022 en 2023 zijn prachtige elegante veulens die ruim aan de maat zijn!

Atlas zal middels KI ter beschikking zijn voor dekking via verse sperma of diepvries.
Voor meer info over dekking met Atlas neem gerust contact met mij op.
Ivm de planning graag zsm de dekkingsaanvraag indienen.
Aanmelding / Dek voorwaarden Atlas klik hier

Foto: Patty van der Kaaij

This image has an empty alt attribute; its file name is hobbelend-paard.webp

Ben je op zoek naar een eigen paard? Wellicht heb ik (of weet ik in mijn netwerk) een geschikt paard staan die op zoek is naar een eigen mens! )
En om de juiste match te vinden gaan we eerst uitzoeken welk paard bij jouw wensen, bij jouw karakter, bij jouw uitdagingen past.
Inzicht in wie jij bent als ruiter is daarbij de key om zo tot een mooie combinatie te kunnen komen.

Begrazing

Merrie en hengsten begrazing

Ik huur al jaren het land van de buurman voor de opfok/begrazing van onze jonge IJslandse paarden.
Er is een merrie- en een hengsten/ruinengroep die samengesteld zijn in de leeftijd van 1 tot 4 jaar met een volwassen oppas erbij. Deze oppas is een heuse opvoeder in de kudde. 
Het is zo belangrijk dat jonge paarden leren hoe het leven in een kudde is. Dit is de basis voor een communicatief gezond paard. 
Paarden communiceren middels lichaamstaal en in een kudde leer je zo de taal steeds beter. Je leert wat het is om te winnen maar ook om te verliezen. Dat hoort immers bij opvoeding, waar liggen de grenzen en welke plek heeft het paard in de kudde, wat is zijn of haar taak?

Voor meer info over begrazing mogelijkheden via deze link.