Horse Speak & Masterson Method

HORSE SPEAK – DE TAAL VAN DE PAARDEN

De taal van de paarden

Paarden communiceren onderling via lichaamstaal. Een taal welke wij als baby hebben leren lezen. Hoe ouder we worden als baby-kind gaan we onze verbale skills oefenen. Wij als mensen zijn heel verbaal ingesteld. Maar… we lezen wel degelijk lichaamstaal ook bij elkaar!
Hoe paarden communiceren leer ik van Sharon & Laura Wilsie in de Horse Speak Academy. Een jaar opleiding waarin ik helemaal meegenomen wordt in de taal van het paard. 
Het is als het leren van een nieuwe taal, daar begin je ook met een paar woorden om vervolgens zinnen te kunnen gaan vormen. 
Deze taal fascineert mij enorm, want je ziet hoe de paarden reageren wanneer je hen in hun taal gaat begrijpen, en kunt reageren in hun taal. Fantastisch! 

Voor lessen over Horse Speak kun je bij mij terecht. 
VIA HET deze link KUN JE EEN LES AANVRAGEN. Ik kom ook op locatie les geven.

Ook kun je een start maken door het boek Paardentaal voor Gevorderden bij mij te kopen. Stuur mij een berichtje  en ik stuur je een betaal-verzoekje toe waarna ik het boek per post opstuur. Ophalen hier in Vaassen is natuurlijk ook mogelijk. Het boek kost €39,95 + 3 euro verzendkosten.

MMCP – gecertificeerd Masterson Method® Practitioner

De titel van het Masterson Method boek is: BEYOND MASSAGE. En dat is eigenlijk de beste verwoording van wat de Masterson Method is. Het is MEER DAN of VERDER DAN massage.

De masterson methode is bedoeld om de prestaties, het comfort, het gedrag en het welzijn van het gezonde paard te verbeteren. Het is niet bedoeld als vervanging of alternatief voor diergeneeskundige zorg.

Doordat we werken met zachte technieken en steeds afstemmen met het paard, maken we een stap naar spanning loslaten waardoor prestaties, comfort, gedrag en het welzijn van gezonde paarden verbeteren. Voor welke leeftijd paard is een MM behandeling geschikt? Voor gezonden paarden van jong tot oud. 


Hoe ik op het Masterson Method® pad kwam?  

Voor wat betreft het werken met paarden: Na een aantal jaren te hebben gewerkt als gedragstrainer voor paarden, besloot ik dat er een missing link was, want ik wilde zachter werken, rustiger op een meer effectieve manier die op wederzijds respect gebaseerd is.  En zo kwam ik via Wendy Murdoch bij Sharon Wilsie terecht waar ik de academie voor Horse Speak volg. En via Sharon Wilsie /Horse Speak kwam ik op mijn Masterson Method® pad. Want het werken MET het paard in plaats van AAN het paard is precies de missing links die ik zocht in het behandelen van een paard. 

Doordat we met de Masterson Method® behandeling altijd kijken naar de signalen die het paard aangeeft en dit volgen en zien, naast de kracht die vaak juist zit in het stuk verzachten, krijgt het paard alle ruimte om spanning los te laten en daarmee weer optimaal te kunnen bewegen. Helder toch?

Ik ben opgeleid als holistisch energetisch therapeut en neem mijn kennis daaruit ook mee in de behandelingen. Mijn kennis van Chinese geneeskunde, Reiki, Horse Speak (de taal van de paarden), Acupressuur en mijn kennis vanuit de Chinese elementenleer, Bachbloesem remedies, het werken met essentiële oliën, zijn ook paraat. Ik geloof in holistisch werken, kijken naar het geheel, waar komt evt. spanning of scheefheid vandaan? En, ik werk graag in gesprek met het paard, en geef hen graag een stem in dat wat zij mij willen vertellen dat ze nodig hebben. 


De tijd die ik inplan voor een behandeling is 1-2 uur. Soms is er wat meer tijd nodig en daar hou ik rekening mee. Elk paard heeft ook zijn eigen tempo van loslaten. Ik kom op locatie behandelen.
Wil je een afspraak maken of meer info over tarieven, stuur mij een bericht via onderstaande link.


Maak een afspraak 

06-55112451