Verkoop


‘‘Welzijn voor mens & paard”

Verkoop

Árnagjöf frá Loar

Particuliere verkoop

 

 

Geboortedatum: 15-07-2012

Kleur:  Zwart

Schoftmaat: rond 138

Geslacht: Merrie

V:Árni Geir frá Feti IS1999186908

M:Kria frá Fitjum NL1999200063

 

 

 

"leuk baas! Wat gaan we doen?"

 

 

Ben jij op zoek naar een súper welwillende, lieve en zeer getalenteerde merrie? Dan is Árnagjöf frá Loar een buitenkans!. Deze 8 jarige merrie is bijzonder netjes opgeleid en ze is al veel mee op pad geweest. Ze is voorwaarts maar met een goede rem. U vraagt, wij draaien!

Ze is geschikt voor zowel jeugd als volwassen ruiter. Een paard waar je na het rijden vanaf komt met een dikke smile! Een fantastisch paard om elke dag van te genieten!

 

Ze heeft zeer ruime gangen, een bovengemiddelde draf en tölt. Haar tölt is zeer makkelijk te rijden. De telgang is ook aanwezig!


De ruiter op de foto is ca. 170 lang en heeft in verhouding lange benen. 

 

Árnagjöf is een merrie die elke dag zin heeft om te werken en is super positief. Ze vindt alles leuk, is een harde werker en heerlijk licht te rijden. Ze is al mee geweest op buitenritten met de groep, maar kan ook prima alleen op pad. Ze is zeker zeer geschikt als  wedstrijdpaard , wat een talent heeft zij maar tevens is ze ook een fantastisch paard voor iemand die gewoon met een heel fijn en positief  paard lekker op pad wil.

Dus ben jij op zoek naar een lieve getalenteerde en goed opgeleide merrie om lekker mee te trainen op wedstrijd te shinen of in het bos te rijden met altijd veel plezier? Dan is Árnagjöf wellicht een goede match voor jou.

 

Prijscategorie: E/F

 

 

Heb je interesse en zou je een keer willen komen kijken? Neem contact op:

Tel.: 06-39146272

E-mail: verkoop@fraloar.nl

 

Foto credit: Sanderijn Harleman

arna4
arna3
arna5

Verkoop voor klant.


Darri vom Wiesenhof  - DE2012110694

Geboortedatum: 17-05-2012

Kleur: Zwartbont

Schoftmaat: rond 138

Geslacht: Ruin

V: Depill frá Votmula

M: Mysla

 

Darri  (DE 2012110694) is een makkelijk te rijden 8 jarige ruin met veel tölt.

Ook een minder ervaren ijslander-ruiter kan met deze man eenvoudig te tölt vinden.

Met zijn prachtige zwartbonte vacht en mooie blauwe ogen is deze ruin echt een bijzondere verschijning.

Hij is netjes opgeleid en heeft de afgelopen 2 jaar veel kilometers gemaakt als rijpaard. Mee op groepsritten, mee in de trailer, cursusdagen, schriktrainingen, hij heeft al een heel epistel aan ervaringen opgedaan. Een welwillend paard wat graag wil werken.


Voor wie een positief paard zoekt met fijne gangen die graag samen met hem verder wil ontwikkelen is deze jongeman een heerlijk paard.

Deze 5 ganger (telgang nog niet getraind) is expressief en goedgebouwd, hij reageert goed op de hulpen, heeft een prachtige kleur, daarbij heeft hij een top karakter en is hij zeer sociaal in de kudde. Hij heeft een goede afstamming.  Onder het zadel heeft hij een gemiddeld temperament, vraag je weinig dan is hij relaxed. Wil je meer dan wordt hij voorwaarts. Ben jij relaxed is hij relaxed.

 

Darri staat op ijzers en is jaarlijks netjes behandeld door de osteopaat en paardentandarts en zit goed in zijn vel. Hij heeft geen exzeem, is braaf bij hoefsmid, gaat netjes mee op de trailer.

 

Ben jij op zoek naar een fijn rijpaard spreekt bovenstaande je aan en past dit bij jou als ruiter kom dan gerust kennis maken!

 

Prijs voor Darri is €8500,- 

 

Darri staat in Vaassen (nabij Apeldoorn) bij Stoeterij en Trainingsstal Frá Loar.

Neem voor meer info of afspraak contact op met Matisse Brummel 06-39146272

of email naar verkoop@fraloar.nl

PHOTO-2020-06-22-16-26-31
PHOTO-2020-06-22-16-26-06
DSC_0254
Image-1_edited1

Darri vom Wiesenhof

Hrafna-Flóki frá Hesthúsi Metz

Verkoop voor klant.


Hrafna-Flóki frá Hesthúsi Metz

Geboortedatum: 13-04-2015

Kleur: zwart

Schoftmaat: rond 135 cm

Geslacht: Ruin

V: Ægir frá Móbergi

M: Þokkadis frá Skeggsstöðum


Hrafna- Flóki (roepnaam Flóki) is een super brave en lieve 5 jarige ruin. Hij is hier in de afgelopen maanden netjes opgeleid en reageert uitermate fijn op zit, en de rem is goed. Hij is zeer geaard in het rijden en echt bijna nergens raakt hij van onder de indruk. Flóki is een volle broer van de in 2019 goedgekeurde hengst Lucifer frá Hesthúsi Metz en wij herkennen veel mooie eigenschappen van zijn volle broer in hem. Koel in de omgang en niet snel onder de indruk. Zeer soepele gangen. In de wei laat Flóki zien dat hij enorm veel snelheid kan maken, onder het zadel is hij rustig en kalm. Flóki is erg lenig en zijn draf is mooi los in de beweging. De tölt biedt hij nu ook spontaan aan en wij verwachten dat deze steeds stabieler wordt. Flóki is niet sensitief, staat met 4 benen aan de grond in het leven, behalve wanneer hij gaat springen. Deze ijslandse jongeman kán écht springen! Soepel en elastisch neemt hij de hindernis en vindt dit enorm leuk.


Buiten is hij makkelijk te rijden, en hij geniet van samen met ander paarden een bosritje maken. Hij is gemakkelijk op de trailer, blaffende honden, tractoren, hij doet het allemaal heel braaf. Hij gaat voor je door het vuur als je zijn hartje voor je gewonnen hebt.

Flóki is een echte knuffel, hij is nieuwsgierig en wanneer hij je eenmaal kent komt altijd vrolijk naar je toe. In de kudde is hij heel sociaal, en speelt heel graag. Ook al is hij niet groot van postuur hij staat z´n mannetje kan het met de alle mannen in de kudde goed vinden. 

Hij is netjes geënt, ontwormt, regelmatig bekapt, osteopathisch behandeld (Yvonne Groven) en hij is recentelijk weer bij de equine dentist geweest (Bas Cornielje). 


Ben jij een niet al te grote ruiter, (1.70 is een prima lengte die bij hem zou passen) en vind je het leuk om lekker zelf met hem aan de slag te gaan, hem verder op te leiden, en af en toe misschien een sprongetje te maken, dan is Flóki een erg leuk paard om eens nader mee te komen kennismaken!


De prijs voor deze lieve sociale jongeman is € 5500,- 

 


_O5A8697
_O5A3478

Verkoop particulier


Mairós frá Loar NL2017200072

Geboortedatum: 12-05-2017

Kleur: Vos met bles

Schoftmaat: rond 138

Geslacht: Merrie

V: Glotti frá Sveinatungu IS2002136610

M: Kolör frá Loar NL2013200033

 

Mairós is een open nieuwsgierige 3 jarige merrie die wij op dit moment te koop aanbieden.

Deze merrie staat bij ons in de begrazing in de merriekudde en is hier geboren en getogen. Haar vader is top-vererver Glotti frá Sveinatungu die al vele erg leuke nakomelingen heeft. Mairós haar moeder is Kolör frá Loar, eigen fok van ons. Deze moeder heeft ook veel expressie en veel tölt. 

Ben jij op zoek naar een jong paard om in te investeren in opleiding of wil je dit graag zelf doen? Dan is Mairós een erg leuke merrie!

Zij is niet snel onder de indruk van dingen en is sociaal maar beleefd in de groep.

Op dit moment is zijn nogsteeds in de groei maar ze zal nu ca 1.38 meten. Haar moeder is groot! 


Evt. is het mogelijk om Mairós hier tot volgend voorjaar te laten staan in de begrazing. (tegen vergoeding).

 


Prijs voor Mair's  is €4500,- 

 

Zij staat in Vaassen (nabij Apeldoorn) bij Stoeterij en Trainingsstal Frá Loar.

Neem voor meer info of afspraak contact op met Matisse Brummel 06-39146272

of email naar verkoop@fraloar.nl

_O5A3864.CR2.preview
_O5A3837.CR2.preview
_O5A3859.CR2.preview
IMG_6508
IMG_6364
IMG_6363

Mairós frá Loar

Líndís frá Loar

Te Koop: Lieve elegante merrie met veel tölt.

(particuliere verkoop)


Líndís frá Loar (NL2014200064) is een mooie 6 jarige merrie met veel behang en een mooie diepbruine kleur met zwarte manen. Deze dochter van vader Djákni frá Flagbjarnarholti ((IS2007181608) en moeder Líneik frá Ilper Skák (NL2001200096) (Vader van moeder is Gimsteinn frá Skáney (IS1994135801)) heeft haar töltaanleg (voorkeursgang) van haar vader en opa zeker in de genen meegekregen.


Líndís is bij ons geboren en getogen en is nu toe aan haar eigen mens. Ze is in de basis al netjes ingereden, gaat samen mee naar buiten. Wanneer Líndís iets spannend vindt dan zal ze eerder halthouden om te zien of het “gevaar/ding” haar niet zal opeten, in plaats van dat ze zal vluchten. Vertel je haar dat het echt wel kan dan zal ze je ook vertrouwen en het doen. Wij zien voor Líndís een goede combinatie in de ruiter die het leuk vindt om deze jonge merrie verder op te leiden en lekker met haar op pad wil gaan en haar de wereld wil laten verkennen. Je hoeft geen heel ervaren ruiter te zijn om fijn met haar te kunnen verder de wereld te ontdekken.


Gezien haar leeftijd en ervaring heeft ze wel iemand nodig die haar leiding kan geven om haar de tijd te gunnen de wereld verder te ontdekken. Wij nemen graag de tijd om onze paarden op te leiden en Líndís kent longeerwerk, grondwerk, bakwerk, los springen, gaat mee naar buiten in de groep,  stapmolen, is beslagen en braaf bij de hoefsmid, osteopaat, tandarts, kortom een leuke merrie om samen mee verder te groeien, ze mag nu kilometers gaan maken.


Ze meet ca. 1.40 en is mooi compact van bouw.


 

Verkocht

_O5A0891
_O5A0970
_O5A1046
_O5A1069
_O5A1204

Wij hebben op dit moment nog een heel aantal aansprekende paarden voor verkoop gereed! Diverse leeftijden, karakters en talenten! Neem gerust contact op voor een afspraak. Wij leren ook de ruiter graag eerst kennen om de juiste match te kunnen creeeren!

Interesse? Neem gerust en vrijblijvend contact op.


Verkooppaarden:

categorie A: < € 3000,-

categorie B: € 3000 - € 4000

categorie C: € 4000 - € 5500

categorie D: € 5500 - € 7500

categorie E: € 7500 - € 10.000

categorie F:  > € 10.000