Marstall Senior Active 20 kg € 33,25

Marstall Senior-Aktiv: Graanvrije, licht verteerbare muesli die speciaal is afgestemd op de behoeftes van oude paarden. Het bevordert het onderhoud en de wederopbouw van het paardenlichaam. Tegelijkertijd ondersteunt het de trager wordende spijsvertering en het immuunsysteem. Senior-Aktiv voorziet in de verhoogde behoefte aan vitamines en mineralen bij oudere paarden en stimuleert de kauwactiviteit. Dit komt zowel de maag als de psyche ten goede. De bewust verlaagde zetmeel- en suikerformule is ook ideaal voor paarden met een gevoelige stofwisseling.

Een van de belangrijkste doelen bij oude paarden is het behoud van spieren en lichaamsgewicht – vooral als de vacht verandert en tijdens het koude seizoen. Senior-Aktiv geeft het paard energie en essentiële, licht verteerbare aminozuren die het paardenlichaam nodig heeft.

Ook voor oudere paarden is het belangrijk om de darmflora en de darmactiviteit te ondersteunen. Dit is de enige manier om waardevolle ingrediënten uit het voer in het lichaam te krijgen. Marstall Senior-Aktiv bevat naast traditioneel gebruikt lijnzaad ook mannan-oligosacchariden en ß-glucanen (afgekort MOS). Volgens studies vormen deze componenten van biergistcelwanden een intacte biofilm op het darmslijmvlies, die dient als een beschermende barrière voor verontreinigende stoffen. Tegelijkertijd binden MOS mycotoxinen en pathogene kiemen in de darm zodat ze kunnen worden uitgescheiden. MOS zijn ook voeding voor de goede darmbacteriën (prebiotische werking). Samen ontlasten deze eigenschappen het immuunsysteem.

Sporenelementen worden toegevoegd aan Senior-Aktiv in een organische, dus optimaal bruikbare vorm. Uiteraard werd rekening gehouden met de toegenomen behoefte van oude paarden aan zink en selenium en aan vitamine A en E. De graanvrije Senior Aktiv bevat veel structuur, maar geen melasse of luzerne en is ook ideaal voor paarden met stofwisselingsproblemen.